Home » ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ, ΣΤ΄ΤΑΞΗ » Για την προστασία των ζώων

Για την προστασία των ζώων

Arktouros Όλοι μαζί στηρίζουμε την παγκόσμια ημέρα των ζώων, βοηθώντας τις προστατευτικές ομάδες, όπως η WWFκαι ο Αρκτούρος.
Στην Ελλάδα η θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, η φώκια μονάχους μονάχους, η καφέ αρκούδα, ο λύκος,   το δελφίνι, ο εργυροπελεκάνος και άλλα ζώα απειλούνται με εξαφάνιση. Ο πληθυσμός τους μειώνεται κάθε χρόνο εξαιτίας της αμέλειας των ανθρώπων. Τα σκουπίδια, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση, η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του τουρισμού, τα δίχτυα των ψαράδων, τα ταχύπλοα σκάφη είναι οι κυριότερες αιτίες.
Υπάρχουν όμως και καθημερινά ζώάκια που κακοποιούνται από τους ανθρώπους. Τα σκυλάκια π.χ. που τα βαριόμαστε και από κατοικίδια καταντούν αδέσποτα. Στα τσίρκο επίσης τα ζώα που “εκπαιδεύουν” υποφέρουν και κακοποιούνται. Οι ταυρομαχίες που τόσα χρόνια προσελκύουν πολλούς θεατές είναι μια βάναυση συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Ευτυχώς μάθαμε πως άρχισαν σιγά σιγά να καταργούνται. Επίσης μάθαμε πως κάποια ζώα που βρίσκονταν στο ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης και ζούσαν σε περιβάλλον που δεν ταίριαζε στη φύση τους  μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Επιτέλους φάνηκε μια ευαισθητοποίηση…
Εμείς οι μαθητές προσπαθούμε και θέλουμε ένα καλύτερο αύριο! Προστατέψτε τη φύση γύρω σας και χαρείτε την ομορφιά της χωρίς να τη σκοτώνετε!

Σοφία, Όλγα, Κική, Γιάννης, Λίζα

Tags: , ,
© 2023 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter