Home » ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΑΞΕΩΝ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ » Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στη Zootechnia

Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στη Zootechnia

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Πασχάλη και την κτηνιατρική ομάδα για την ξενάγηση, όπως επίσης τον κυνοφιλικό όμιλο Θεσσαλονίκης και την ομάδα εκπαίδευσης για την παρουσίαση, τον ΙΦΟΜ (Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών) και την ομάδα του, την VIOZOIKI για τις πληροφορίες που μας έδωσαν για τα άλογα και το Ράντσο Κιλκίς για τις πληροφορίες και το δώρο που μας έκαναν.

Η εκδρομή στη Ζωοτεχνία

Η εκδρομή στη zootechnia στις 7/2/13  ήταν τέλεια. Εκεί είδαμε πάρα πολλά ζώα. Πρώτα μπήκαμε σε ένα μικρό κτίριο όπου είδαμε πρόβατα, και κάποιοι κτηνίατροι μας χώρισαν σε τρεις ομάδες. Οι κτηνίατροι μας εξήγησαν πως βγαίνει το γάλα και πως το φτιάχνουνε και το μεταφέρουν.

Αμέσως μετά μπήκαμε σε ένα τεράστιο κτίριο όπου εκεί είδαμε πολλά ζώα. Είδαμε (βόδια, αγελάδες, κατσίκες, κουνέλια, γουρούνια    και πρόβατα).
Μετά προχωρήσαμε σε ένα κτίριο και ένας κύριος μας μίλησε για την κτηνιατρεία. Ύστερα προχωρήσαμε σε έναν διάδρομο που δεξιά και αριστερά είχε μικρά μαγαζιά και πουλούσαν πράγματα. Εκεί είχε και (ψάρια, περιστέρια, σκυλιά, και γάτες).
Αφού αγοράσαμε μερικά πράγματα πήγαμε στα άλογα. Εκεί είχε πάρα πολλά άλογα και διαφορετικά . Επίσης είχε και μαγαζιά με γλυκά και μπιχλιμπίδια με άλογα.
Αμέσως μετά πήγαμε και είδαμε μια παράσταση με σκύλους. Ήταν τέλεια.
Μετά από την παράσταση θέλαμε να πάμε στα ερπετά, αλλά ήταν κλειστά και δεν πήγαμε. ‘Hταν το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε .

Γιώργος Σταγωνάς ΣΤ3

Στις  2/7/2013  Πήγα με το σχολείο στην Δ.Ε.Θ. Και συγκεκριμένα στη Zootechnia .Εκεί μάθαμε πολλά πράγματα για τα ζώα ??..
Επίσης  είδαμε τον μοντέρνο τρόπο εκτροφής και αρμέγματος .Μάθαμε και για πιο λόγο διοργανώνουν αυτή την έκθεση .Αυτοί οι άνθρωποι φέρνουν διάφορες ράτσες ζώων για
να σμίξουν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν νέες ράτσες  και μερικές φορές για καλύτερα κρέατα .
Η άποψη μου για αυτό που κάνουν είναι θετική .
Ύστερα πήγαμε να δούμε τα σκυλάκια, ήταν πολύ γλύκα. Επίσης  είδαμε και ένα σόου σκύλων αλλά επειδή έπρεπε να ετοιμαστούν, πήγαμε και είδαμε τα άλογα.
Μερικά ήταν λίγο άγρια και θυμωμένα , αλλά δεν πείραζαν κανέναν . Κάποια στιγμή  κάποιος κύριος πήγε να βάλει ένα άλογο μέσα σε ένα στάβλο αλλά δεν ήθελε να μπεί. Και επειδή  ο κύριος μου ήξερε τον ιδιοκτήτη του αλόγου και φυσικά και από άλογα πήγε και βοήθησε. Και τελικά τα κατάφεραν. Στο τέλος   είδαμε λίγο από το σόου σκύλων και γυρίσαμε σπίτι . Μπορώ να πω ότι ήταν μια από τις καλύτερες εκδρομές  που έχω πάει .ΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ . ΓΙΑΤΙ     ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΙΩΤΗΣ ΣΤ3
Η εκδρομή στη Ζωοτέχνια
Οι συμμαθητές της Στ’ τάξης πήγαν εκδρομή στην Ζωοτεχνία στις 7/2/2013. Πρώτα πήγαμε σε ένα περίπτερο που είχε πρόβατα και κατσίκες, εκεί μας ξενάγησαν κάποιοι κύριοι και μας έδειξαν πως τα αρμέγουν με μηχανήματα και τα μεταφέρουν. Επίσης μας άφησαν να τα χαϊδέψουμε και είδαμε και πως τα ξεχωρίζουν, με ένα στίγμα, ή ετικέτα.
Έπειτα πήγαμε σε ένα άλλο περίπτερο που είχε κουνέλια, αγελάδες, γουρούνια, προβατοφυλές, διάφορες ράτσες  ζώων και μας εξηγούσαν τι τους δίνανε για τρόφιμα και πράγματα για κάθε ζώο.
Στο τέλος πήγαμε σ’ ένα περίπτερο τεράστιο που ήταν χωρισμένο σε δυο χώρους, το ένα για άλογα και το άλλο για σκυλιά, γάτες,
και πουλιά.
Στον χώρο για άλογα μας έλεγαν τη ράτσα του αλόγου και ειδικά πράγματα για το ένα…επίσης υπήρχαν και κουπόνια για μία δωρεάν βόλτα στην άμαξα με τα άλογα.
Στον χώρο για σκυλιά για γάτες και πουλιά είχε διάφορες ράτσες σκυλιών και πουλιών, μικρά μαγαζιά που πουλούσαν σκυλοτροφές, γατοτροφές   παιχνίδια για σκυλιά κ.α. Σε ένα μαγαζί έδιναν δωρεάν πράγματα για σκύλους, μόνο σε όσους είχαν σκυλιά  και το μόνο που τους έλεγες ήταν τι ράτσα  που είχες και σου έδιναν ειδικά πράγματα για το σκύλο σας. Μετά πριν φύγουμε είχαν ένα
(show) για τα σκυλιά άλλα δεν προλάβαμε να το δούμε όλο επειδή φεύγαμε,
σε κάθε περίπτερο μας έδιναν και ενημερωτικά φυλλάδια. Περάσαμε τέλεια!!!

Νεκτάριος Τελικιόζογλου

Η εκδρομή στη Ζωοτέχνια
Στις 7/2/2013 η έκτη τάξη επισκέφτηκε την Ζωοτεχνία. Εκεί μας έδειξαν πως αρμέγουν  αυτόματα τις κατσίκες και τα πρόβατα. Έπειτα μας έδειξαν που μεταφέρεται το γάλα. Μετά το αυτόματο άρμεγμα και μας είπαν ότι για να φτιαχτεί μία φέτα τυρί χρειάζεται 4 κιλά γάλα. Μετά πήγαμε και είδαμε διάφορες ράτσες από αγελάδες από χοίρους, τράγους και κουνέλια. Αμέσως μετά, πήγαμε σε ένα άλλο μέρος όπου εκεί είδαμε πάρα πολλά όμορφα άλογα, ψάρια, γάτες και σκύλους. Μόλις κάναμε μία βόλτα και ρίξαμε μία ματιά στα αξιολάτρευτα ζωάκια που βρισκόντουσαν τριγύρω μας πήγαμε στο μέρος όπου υπήρχαν τα πανέμορφα άλογα και εκεί μπορούσαμε να τα χαϊδέψουμε και να τα ταΐσουμε άχυρο. Τότε ήτανε το αποκορύφωμα όταν ο κύριος Σωτήρης ο διευθυντής που έχει το σύλλογο με τα άλογα μας έδωσε κάτι χαρτιά οπού μπορούμε να πάμε να κάνουμε ιππασία, να μας κάνουν βόλτα με την άμαξα και να παίξουμε τοξοβολία. Μετά από όλα αυτά θα πηγαίναμε να μας κάνουν βόλτα με την άμαξα αλλά εκείνη την ώρα άρχισε να βρέχει και η βροχή μας τα χάλασε όλα. Μετά μας είπανε ότι σε λίγη ώρα θα πηγαίναμε να παρακολουθήσουμε ένα σόου με εκπαιδευμένους σκύλους. Προτού όμως γυρίσουμε στο σχολείο έδωσαν σε όσους έχουνε σκύλο δωρεάν σκυλοτροφές και πολλά άλλα πράγματα για τους σκύλους. Και από το πουθενά όλοι μόλις το άκουσαν αυτό απόκτησαν σκύλο. Αυτή η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη γιατί ήταν  τέλεια.
Ευλαμπία Παρασκευαΐδου ΣΤ΄3


© 2023 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter