Home » ΓΛΩΣΣΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ » Φιλαναγνωσία

Φιλαναγνωσία

    Σκοπός της φιλαναγνωσίας είναι η  εξοικείωση του μικρού μαθητή με το βιβλίο, την ανάγνωση και τη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του  με το λογοτεχνικό βιβλίο.

    Στην ώρα της φιλαναγνωσίας, τα παιδιά του Β3, διαβάσαμε την ιστορία ?Ο εγωιστής γίγαντας?.  Συζητήσαμε τη στάση και τα συναισθήματα του γίγαντα, ώστε να αντιληφθούμε τις συνέπειες των πράξεων μας, όταν γινόμαστε εγωιστές και δεν μοιραζόμαστε τα πράγματά  μας.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προσπαθήσαμε να μπούμε στη θέση των παιδιών. Εργαζόμενοι σε ομάδες, τα παιδιά  κατέγραψαν τις σκέψεις τους. Σκεφτήκαμε πόσο λάθος έκανε ο γίγαντας, και πόσο άσχημα ένιωθε όταν ήταν μόνος του, και πόσο καλύτερα απολάμβανε τα αγαθά του όταν τα μοιράστηκε με τα παιδιά.

    Έχοντας αναπτύξει δεξιότητες  γραφής, τα παιδιά   εκφράστηκαν  γραπτά  και  ανάρτησαν  στο λογοτεχνικό πίνακα τα δικά τους κείμενα φτιάχνοντας έτσι το πρώτο τους βιβλίο.

 

 

© 2023 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter