Home » Β΄ΤΑΞΗ » Εκδρομή στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Εκδρομή στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

amerikaniki-georgiki-sxoli-2010-b2Μια εκδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη!

   Πήγαμε εκδρομή στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Είδαμε πολλά φυτά: σταφύλια, ελιές, φραγκοσυκιές. Μέσα στα θερμοκήπια υπήρχαν πολύχρωμα λουλούδια για κήπους και μπαλκόνια. Εκεί είδαμε και έναν παπαγάλο, τον Πέτρο που μας φώναξε την ώρα που φεύγαμε.

    Είδαμε και πώς κάνουν από τα σταφύλια το κρασί, το τσίπουρο και το ξίδι. Υπήρχε και ένα παλιό πατητήρι, που μάθαμε στη Γλώσσα, αλλά δεν το χρησιμοποιούσαν, γιατί είχαν σύγχρονα μηχανήματα.

  Μας έδειξαν και τις αγελάδες. Μάθαμε πως τις φροντίζουν, πως τις καθαρίζουν και τις εξετάζουν οι κτηνίατροι. Κάθε μία έχει στο αυτί της ένα «σκουλαρίκι», μία ταμπέλα δηλαδή, όπου γράφουν όλα της τα στοιχεία:τι αρρώστιες πέρασε, πόσο γάλα δίνει, πόσες φορές γέννησε και άλλα.

   Στο τέλος παίξαμε στην παιδική χαρά και φεύγοντας μας έδωσαν από ένα γλαστράκι για δώρο, που το πήγαμε στο σπίτι μας και μερικοί το φύτεψαν στον κήπο τους. Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι και μας έδωσαν όλοι συγχαρητήρια !!!!!!!!!

http://www.afs.edu.gr/page/default.asp?id=13&la=1

Κατερίνα Παπαδοπούλου

© 2023 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter