Home » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ » Νέες οδηγίες για την σύγχρονη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση στο δημοτικό

Νέες οδηγίες για την σύγχρονη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση στο δημοτικό

Η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση παίρνει «σάρκα και οστά» με τρεις άξονες:

Την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση που είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον/την εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, μέσω των διαδικτυακών πλατφόρμων e-me και eclass.

Την σύγχρονη τηλεκπαίδευση που είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από τον/την εκπαιδευτικό προς τους/τις μαθητές/τριες, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex.

Την εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω δημοσίων καναλιών της ΕΡΤ.

Τα περισσότερα μαθήματα (e-me, eclass, webex, ΕΡΤ) είναι ανοικτά και προσβάσιμα προς όλους τους/τις μαθητές/τριες, για να γλυτώσουν τις εισόδους με χρήση κωδικών, usernames και όλα αυτά τα διαδικαστικά που τρώνε πολύτιμο χρόνο.

Στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση ο/η εκπαιδευτικός του τμήματος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας μέσω email για να σας κοινοποιήσει ένα μοναδικό προσωπικό σύνδεσμο. Κλικάρετε επάνω και θα σας βάζει στην ψηφιακή τάξη σας, κάθε φορά που θέλετε να μπείτε. Είναι χωρίς κωδικούς πρόσβασης. Μην το χάσετε. Μην τον κοινοποιήστε πουθενά.

Ο/Η εκπαιδευτικός θα αποστείλει το link στο μαθητή μέσω email. Κάθε εκπαιδευτικός έχει ένα ατομικό, προσωπικό link για την εικονική του τάξη. Θα ισχύει το ίδιο link κάθε φορά.

Η εφαρμογή Webex κατά την πρώτη είσοδο θα σας ζητήσει να κατεβάσετε ένα αρχείο 3,5 ΜΒ περίπου, που δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Μόλις κατέβει το αρχείο, κλικάροντας επάνω του, ανοίγεται την τάξη σας. Ενδέχεται κατά την είσοδο να σας ζητήσει ένα email. Είναι για στατιστικούς λόγους. Γι αυτό μπορείτε να δώσετε ένα οποιοδήποτε εικονικό email πχ.     a@a.net

Όλες οι οικογένειες με παιδιά έχουν πρόσβαση σε σταθερή σύνδεση ίντερνετ και χωρίς περιορισμό δεδομένων (βάσει στοιχείων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης). Επιπλέον, όμως, μπορεί κανείς να συνδεθεί με την ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφωνικής γραμμής, με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο.

Πώς μπορώ να συνδεθώ με σταθερό τηλέφωνο?

Στην εφαρμογή Webex, κάτω από το Join meeting (Συνδεθείτε σε συνάντηση), σας δίνεται η επιλογή να συνδεθείτε και με άλλα μέσα (More ways to join). Αφού το επιλέξετε, θα εμφανιστεί ένας σταθερός τηλεφωνικός αριθμός και ένας κωδικός πρόσβασης (access code). Καλώντας αυτό το νούμερο, και σχηματίζοντας τον κωδικό, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Οι διευθυντές/διευθύντριες των σχολείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα διαμορφώνουν το πρόγραμμα για κάθε σχολική τάξη. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, σας παρακαλούμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και οι σύνδεσμοι να μην κοινοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να ανταλλάσσονται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή chat.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν υποκαθιστά το μάθημα στην τάξη. Στόχος δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

Για μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην εγκύκλιο 39317/ΓΔ4/19-03-2020

Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές/τριες, εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και να αξιοποιούν την πλατφόρμα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και πέραν των προτεινόμενων ωρών αλληλεπίδρασης. για να μην επιβαρύνεται το σύστημα και να το χρησιμοποιούν πρώτα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Η επιλογή της πλατφόρμας που θα αξιοποιηθεί έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του/της κάθε εκπαιδευτικού. Ενθαρρύνεται η χρήση της προτεινόμενης από το ΥΠΑΙΘ πλατφόρμας λόγω της προσφερόμενης ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων. Μέθοδοι και εργαλεία που τυχόν έχουν αναπτυχθεί και αξιοποιούνται ήδη από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς είναι δυνατόν να συνεχίσουν να αξιοποιούνται. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/τριών και στη σχετική ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

© 2023 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter