Home » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ » ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ – EUROPEAN DAY OF LANGUAGES

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ – EUROPEAN DAY OF LANGUAGES

26 Σεπτεμβρίου, Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών, γιορτή της επικοινωνίας, της ανταλλαγής ιδεών, της συνεργασίας των λαών! Στο σχολείο μας, με χαρά παιδιά και εκπαιδευτικοί γιορτάσαμε με τρόπο μοναδικό!

Η καθιέρωση του εορτασμού της ημέρας αυτής έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στη σημασία που έχει η πολυγλωσσία στην Ευρώπη, να αξιοποιήσει την πολιτισμική και τη γλωσσική πολυμορφία και να ενθαρρύνει την εκμάθηση ξένων γλωσσών από όλους, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού πλαισίου.

Το σχολείο μας συμμετείχε στον εορτασμό αυτού του γλωσσικού και πολιτιστικού πλούτου με εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες ,που οργανώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών. Τα παιδιά έφτιαξαν μέσα στις τάξεις κατά την διάρκεια της εβδομάδας, εργασίες, αφίσες και σημαίες, ενώ την Πέμπτη 26-09-2024 τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης παρουσίασαν ένα μικρό δρώμενο στις τέσσερις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο μας και έπειτα μαζί με τα παιδιά της Ε΄ τάξης τραγούδησαν το τραγούδι “Hello to all the children of the world” χαιρετώντας τα παιδιά όλου του κόσμου και προβάλλοντας τη σημασία της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών.

Οι Εκπαιδευτικοί: Μάρθα Ματακίδου, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Μάρθα Γούναρη, Θεολόγος Χατζηγεωργιάδης

© 2023 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter