Home » ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ » 31 Μαρτίου: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

31 Μαρτίου: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 σημαίνει για τέταρτη χρονιά η Ώρα της Γης.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου σβήνουμε συμβολικά, από τις 8:30 έως τις 9:30,τα φώτα σε σπίτια και σε δημοτικά κτίρια, μνημεία και πλατείες διαμαρτυρόμενοι για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, που συνετέλεσαν στη μόλυνση του περιβάλλοντος και κατ? επέκταση στην κλιματική αλλαγή και στέλνοντας ένα μήνυμα δράσης και συνειδητοποίησης.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμαστε όλοι μας να συμμετέχουμε. Να γίνουμε πρεσβευτές της περιβαλλοντικής δράσης και της ελπίδας. Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα, ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η σωτηρία του πλανήτη είναι στο χέρι μας. . Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί θεσμό σε όλο τον κόσμο, ως κραυγή διαμαρτυρίας για την προστασία του πλανήτη και του κλίματος.

Οι μαθητές/τριες του Στ3 ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους γι αυτή την περιβαλλοντική δράση:

Εμάς μας αρέσει αυτή η περιβαλλοντική δράση, γιατί έχουμε μάθει πόση άσκοπη ενέργεια καταναλώνουμε και πόσο ρυπαίνουμε τον πλανήτη για να την παράγουμε.
Γι αυτό θα θέλαμε να πείτε σε γονείς, φίλους και συγγενείς να κλείσουν τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές για μια ώρα. Ξέροντας πως έχετε κάνει κάτι τόσο σημαντικό, θα νιώθετε περήφανοι και χαρούμενοι. Αν οι μεγάλοι γκρινιάξουν, γιατί δε θέλουν να χάσουν ένα σίριαλ ή γιατί δε θέλουν να κλείσουν τον υπολογιστή και άλλα τέτοια, θυμίστε τους πως τα παλιότερα χρόνια, που οι άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν πιο κοινωνικοί, συζητούσαν μεταξύ τους, έλεγαν ιστορίες και γελούσαν. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουμε κι εμείς για μια ώρα τουλάχιστον και πού ξέρετε…μπορεί και να μας αρέσει!
Βέβαια πρέπει κάθε μέρα να σκεφτόμαστε την οικονομία στην ενέργεια: Να κλείνουμε τα φώτα στις τάξεις μας, όταν βγαίνουμε, να κάνουμε ανακύκλωση, να αγαπάμε τα φυτά και τη φύση, να προτιμούμε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, να μη ρίχνουμε σκουπίδια κάτω και πολλά άλλα.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

© 2023 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter