Home » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΕΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ » Διεθνής ημέρα Μουσείων 2012

Διεθνής ημέρα Μουσείων 2012

Υπαίθριες Δράσεις – Άξονας της οδού Αριστοτέλους.
«Ερμηνεύοντας έναν Πολιτιστικό Περίπατο: Οδός Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη»

Με αφετηρία το σήμερα, οι τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Δ.Π.Μ.Σ. «Μουσειολογία», υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Μουσειολόγων, συνδέουν το πανεπιστήμιο με την πόλη και τον κόσμο της και επιχειρούν μια αναδρομή στο τότε.

Με αφορμή τα μνημεία, μιλούν για τους ανθρώπους, τις κοινωνίες και τις κοσμοαντιλήψεις τους αλλά και για ενδεχόμενες αναλογίες και διαφορές με το τώρα.

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης.

Για πέντε ημέρες (Τετάρτη 16 – Κυριακή 20 Μαΐου) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ο κήπος του λΕΜΜ-Θ μεταμορφώνεται σε ένα διαδραστικό πάρκο γνώσης, αγωγής της ψυχής και χαράς για παιδιά και ενήλικες.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου με σειρά εκδηλώσεων και θέμα «Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις»,

καθώς και τη Νύχτα Μουσείων, την Πέμπτη 17 Μαΐου.

Δωρεάν ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου,

– dance performance «Μια στιγμή»,

– live μουσική με τους Poco a Poco

– και προβολή Video «ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ«.

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης & Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (Πέμπτη 17 Μαΐου) και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (Παρασκευή 18 Μαΐου) με:

– Διευρυμένο ωράριο

– Δωρεάν είσοδο & ξεναγήσεις στις τρέχουσες εκθέσεις

– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

12.00 – 14.00: Ανοιχτή διάλεξη
Το μουσείο τέχνης σήμερα: Προκλήσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει.
(Ανοιχτή διάλεξη (με ταυτόχρονη διερμηνεία) στο αμφιθέατρο του Μ.Μ.Σ.Τ.)

18.00 – 19.00 Ανοιχτή ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή και στις περιοδικές εκθέσεις του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

19.00 – 21.00: Ανοιχτή διάλεξη
Η Μουσειολογία σήμερα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

20.30: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2012, την Παρασκευή 18 Μαΐου με μία συναυλία αφιερωμένη στον Schubert.
H εκδήλωση, που οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί στις 8.30μ.μ. στο φουαγιέ του Μουσείου, οπού παράλληλα θα λειτουργεί η περιοδική έκθεση «Αρχαιοκαπηλία Τέλος».

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων που περιλαμβάνουν ξενάγηση στις εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια, performance από την ομάδα χοροθεάτρου ενηλίκων της ΧΑΝΘ και συναυλίες (Plastic Flowers κ.α.) στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.
Είσοδος ελεύθερη από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

– Η είσοδος στις τρέχουσες εκθέσεις «Σπύρος Παπαλουκάς 1922 κ.ε.», «Αποτυπώματα Δύο αιώνων», «Ανακύκλωση με τέχνη. Μην το πετάς», «Φιλοκαλούμεν μετ? ευτελείας» του Γ.Τσάρα θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Από τις 10:00 το πρωί ο Γ.Τσάρας και οι φοιτητές του θα δουλεύουν πάνω σε μια μεταλλική κατασκευή, την εξέλιξη της οποίας βήμα βήμα θα μπορούν να παρακολουθούν οι επισκέπτες.
Στις 12:00 και στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις εκθέσεις «Αποτυπώματα Δύο Αιώνων».

? Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Χ.Α.Ν.Θ., στις 19:30
Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Χ.Α.Ν.Θ με χορογράφο τη Δροσιά Τριαντάκη παρουσιάζει χορευτικό δρώμενο βασισμένο στην εσωτερική αρχιτεκτονική του Τελλόγλειου Ιδρύματος αισθητοποιώντας την προοπτική που δημιουργεί ο χώρος σε σχέση με τη θέση του κάθε θεατή

Μουσείο Κινηματογράφου
Το Σάββατο 19 Μαΐου, από τις 17.30 έως τις 21.00, σε όλες τις οθόνες του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα προβάλλονται δεκάδες ερασιτεχνικά βίντεο της τελευταίας διετίας (τα οποία παρουσιάστηκαν και στο διαδίκτυο) και χρησιμοποιούν την κινηματογραφική γλώσσα για να αποτυπώσουν την αγωνία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κοινωνίας μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η γενικευμένη οικονομική και πολιτική κρίση.
Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης.
για την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝΣάββατο 19 Μαΐου το λΕΜΜ-Θ οργανώνει μία ανοιξιάτικη μουσική βραδιά με τον Βασίλη Πρατσινάκη.
Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Δώστε μια απάντηση

*

© 2021 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter