Home » ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΑΞΕΩΝ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ » Εκδρομή στο πάρκο της Θέρμης

Εκδρομή στο πάρκο της Θέρμης

Ραφαήλ Ξουρίδας

Πριν από λίγο καιρό επισπευτήκαμε το περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης. Εκεί μας μίλησαν για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση .Μας είπαν πώς η υγειονομική ταφή είναι καλύτερη από το να πετάμε τα σκουπίδια στις χωματερές. Μας συμβούλεψαν αντί να πετάμε κάτω τα σκουπίδια μπορούμε ή να τα πετάμε στους κάδους ή να τα ανακυκλώνουμε . Γιατί αν θάψουμε ένα πλαστικό μπουκάλι στην αυλή του σπιτιού μας θα το βρουν πολλές γενιές μετά  από εμάς. Μας μίλησαν επίσης και για τον Χ.Υ.Τ.Α(χώρος  υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) είναι ένας διαμορφωμένος  χώρος που χρησιμοποιείτε εναπόθεση των αστικών απορριμμάτων. Κατά την υγειονομική ταφή τα απορρίμματα απλώνονται, συμπιέζονται, και στο τέλος  της ημέρας σκεπάζονται με αδρανές υλικό (συνήθως χώμα). Έτσι μειώνεται στο ελάχιστο ο κίνδυνος για τη διασπορά των απορριμμάτων από τον άνεμο ,αλλά και οι δυσάρεστες οσμές. Η υγειονομική ταφή είναι πολλή καλή αλλά  και αποδεκτή μέθοδος διάθεσης απορριμμάτων ,αλλά είναι και ένας  τρόπος για την περιβαλλοντική αποκατάσταση υποβαθμισμένων  χώρων. Μας  είπαν  ότι  ανακυκλώνονται πολλά υλικά όπως  το χαρτί , το τετραπάκ, το πλαστικό, το γυαλί, το αλουμίνιο κτλ..

Δανάη Μαραντίδου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΡΜΗΣ

Στις 11 Μαίου2012 η Ε τάξη του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας πήγαμε επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης το οποίο είναι φτιαγμένο από σκουπίδια.

Εκεί οι υπεύθυνοι του πάρκου μας μίλησαν για την ρύπανση που προκαλούν τα σκουπίδια και μας προέτρεψαν να κάνουμε ανακύκλωση ( σε χαρτί, αλουμίνιο, τετραπάκ, πλαστικό ,γυαλί κτλ)

Τα γήπεδα, οι παιδικές χαρές και ο πολύς ελεύθερος χώρος δημιουργήθηκαν μετά το κλείσιμο τη χωματερής.

Μετά την ενημέρωση που είχαμε απολαύσαμε τον ωραίο χώρο με τα γήπεδα και τις παιδικές χαρές .

Βασίλης Παπαδόπολος

Μια πολύ καλή λύση για αυτήν την εποχή είναι το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης.
Είναι μια μεγάλη έκταση, ψηλά στον λόφο, με παιδική χαρά, άμμο, γήπεδα τέννις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.  Λειτουργεί και το αναψυκτήριο. Αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες γιατί δεν έχει πολλά δέντρα και αυτά που έχει είναι ακόμα μικρά.
Λίγο χαμηλότερα είναι το φράγμα της Θέρμης, μια ωραία λιμνούλα με πάπιες, μικρό πεζόδρομο δίπλα της που ανηφορίζει και καταλήγει σε μια μικρή παιδική χαρά μέσα στα δέντρα και σε ένα ωραίο αναψυκτήριο.

Φτάνοντας στη Θέρμη θα βρείτε ταμπέλες προς “Φράγμα Θέρμης”, ακολουθήστε τες και σε ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της θα είστε εκεί.

Είναι μια υπέροχη τοποθεσία με την τεχνητή λίμνη. Αφήστε τα παιδιά σας  να ταΐσουν τις πάπιες και τις χελώνες που ζούνε σε αυτήν.

Μπορείτε να περπατήσετε στο πλακόστρωτο δρομάκι δίπλα στην λίμνη και να ανηφορίσετε προς την παιδική χαρά, η οποία είναι μέσα στα δέντρα, και την καφετέρια που έχει πανοραμική  θέα την λίμνη.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο είναι αριστερά και πιο πάνω από το Φράγμα. Ακολουθήστε την πινακίδα.

Είναι μια μεγάλη έκταση, ψηλά στον λόφο, με παιδική χαρά, άμμο, γήπεδα τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Μέχρι και πέρυσι λειτουργούσε και το αναψυκτήριο. Αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες γιατί δεν έχει πολλά δέντρα και αυτά που έχει είναι ακόμα μικρά.

Αναστασία Ντάνια Γ2

11 Μαΐου πήγαμε στο πάρκο της θέρμης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εκεί πέρα είχε πολύ πράσινο, ήταν καθαρά και μάθαμε πολλά πράγματα για την ανακύκλωση και πως ήταν εκεί πέρα παλιά. Μας είπαν ότι εκεί πέρα παλιά στην αρχή ήταν ένας μεγάλος σκουπιδότοπος και τον σκέπασαν με πολύ χώμα και φυτέψανε δέντρα γενικός λουλουδάκια.

Mας έδειξαν ακόμη βίντεο για την ανακύκλωση, για τη γη και για σκουπιδότοπους. Όταν τελείωσε το βίντεο πήγαμε να φάμε. Κάτσαμε στα τραπεζάκια δίπλα στο πάρκο που ήταν πάνω σε βουνό και είχε θέα μία λιμνούλα. Παίξαμε στο γρασίδι και στο πάρκο και δροσιστήκαμε  με τις γρανίτες που είχε το κυλικείο.

Αργά το μεσημέρι φύγαμε ευχαριστημένοι με όλα αυτά που είχαμε  δει στο πάρκο.

Όλγα Πανίδου – Ελένη Ξιμιτίδου Γ2

Πήγαμε στο πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης 11 Μαίου 2012.

Διαλέξαμε αυτό το πάρκο διότι αυτό το πάρκο σου μαθαίνει πράγματα δηλαδή

Για την ανακύκλωση.Όταν φτάσαμε εκεί είδαμε, μια λίμνη, δέντρα, ένα ξύλινο σπιτάκι και πολλά άλλα. Πρώτα ανεβήκαμε την ανηφόρα  και μετά είδαμε ένα υπέροχο οικόπεδο με γρασίδι καταπράσινο δέντρα ,δύο πάρκα με πακγάκια με τραπεζάκια. Οι δάσκαλοι μας είπαν να βγάλουμε το κολατσιό μας και να παίξουμε.Ύστερα πήγαμε στο ξύλινο σπιτάκι και η κυρία που ήταν μέσα μας έμαθε πως παλιά εκεί ήταν ένας σκουπιδότοπος πώς να ανακυκλώσουμε κάθε πράγμα κ.τ.λ. Και μετά από λίγα λεπτά φύγαμε.


© 2023 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter