Home » ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΑΞΕΩΝ, ΣΤ΄ΤΑΞΗ » Επίσκεψη στο πλανητάριο

Επίσκεψη στο πλανητάριο

Στις  22/11/12  όλες  οι  έκτες  πραγματοποίησαν  την  εκδρομή  στο  πλανητάριο . Στην  αρχή  παρακολουθήσαμε 3D  με  δεινοσαύρους . Στην  συνέχεια  μετά  από  ένα  διάλειμμα  για  φαγητό  μπήκαμε  σε  μία  αίθουσα  που  ονομαζόταν  ?τεχνοπάρκο? .Εκεί  μας  ξενάγησε  μία  κυρία. Σε εκείνη  την  αίθουσα  είχε παλιά αυτοκίνητα . Μετά μας ξενάγησε σε μια αίθουσα με αρχαία αντικείμενα . Στο τέλος  ,  μπήκαμε σε μια αίθουσα γεμάτη παιχνίδια . Το αγαπημένο μου ήταν εκείνο που τραβούσαν  δύο άτομα τα σκοινιά και έπρεπε να σηκώσουν  ένα αυτοκίνητο . Η καλύτερη στιγμή της εκδρομής ήταν όταν μπήκαμε  σε εκείνη την μεγάλη μπάλα που ονομαζόταν  πλανητάριο . Εγώ  πιστεύω  ότι ήταν  η  καλύτερη εκδρομή  που έχουμε πάει μέχρι στιγμής.

Παναγιώτα   Ρούζου   Στ?3

Στις  22/11/12  πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στο πλανητάριο .Στη  διαδρομή, όλοι ήμασταν ανυπόμονοι διότι επισκεπτόμασταν αυτό το  μέρος  για πρώτη φορά και δεν ξέραμε τι μας περιμένει . Όταν φτάσαμε ,παρατηρήσαμε τον χώρο .Αυτό που μου έκανε εντύπωση ,είναι ότι το πλανητάριο ήταν χτισμένο σαν υδρόγειο σφαίρα .Βγάλαμε μερικές φωτογραφίες και ύστερα μπήκαμε στον χώρο  υποδοχής , όπου περιμέναμε να βγουν  τα  εισιτήρια  .  Έπειτα , αφού ακούσαμε μερικές οδηγίες,  μπήκαμε  στον χώρο  όπου είδαμε έρευνες και ανακαλύψεις που είχαν σχέση με τα πρώτα ζώα που κατοίκησαν  στη Γη, τους δεινόσαυρους ιδιαίτερα στην Παταγονία. Όταν βγήκαμε ,επισκεφτήκαμε το μουσείο  όπου υπήρχαν αυτοκίνητα (αντίκες) που συμμετείχαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό και επιλέχτηκαν ως τα καλύτερα αυτοκίνητα για τις δυνατότητες τους .Ύστερα , επισκεφθήκαμε  το τεχνοπάρκο ,όπου ήταν   ένα από τα πιο ωραία κομμάτια του πλανητάριου .Εκεί συναντήσαμε διάφορες εφευρέσεις όπως τα <<σπασμένα πιάτα>> που  μου έκαναν μεγάλη εντύπωση .Στη συνέχεια ,μπήκαμε στην <<υδρόγειο σφαίρα>> και είδαμε ένα ντοκιμαντέρ  που λεγόταν <<η Γη και εγώ>> το οποίο μιλούσε για το γαλαξία μας ,τους  πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος  ,τους αστερισμούς  και γενικότερα  μιλούσε για την Γη και την ακμή της .Τέλος ,όταν βγήκαμε ,πήγαμε σε μια αίθουσα η οποία είχε κάποιους πίνακες  στους οποίους έλεγε σε πόσες μέρες θα τελειώσει το πετρέλαιο και  πόσο έχει μείνει και πόσα παιδιά  πεθαίνουν επειδή πίνουν βρόμικο νερό  και δεν έχουν φαγητό .Επίσης είχε ένα τραπέζι με μια ράβδο και  έναν πινάκα απέναντί του στον οποίο έδειχνε διάφορες  πληροφορίες  και εικόνες διάφορων  χωρών  .Στο τραπέζι  υπήρχαν κόκκινοι και πράσινοι κύκλοι .Μετακινούσες  την  ράβδο και την έβαζες σε μια από τους κύκλους και ο πίνακας σου έδειχνε πληροφορίες  για αυτή  τη χώρα . Λίγο πριν  το τέλος της επίσκεψής μας , πήγαμε να αγοράσουμε αναμνηστικά και να φάμε .Αυτή  η επίσκεψη πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη εκδρομή ως τώρα και θα  ήθελα να ξαναπάω

Μαρία Παπαδοπούλου  Στ?3
Στις 22 Νοεμβρίου 2012 στην Θεσσαλονίκη επισκεφτήκαμε το πλανητάριο για να μάθουμε κάποια σημαντικά πράγματα όπως, για τους πλανήτες , για τους δεινόσαυρους  , για τη φύση μας και για τις ανακαλύψεις του Δαρβίνου. Το πρώτο πράγμα που σε κάνει εντύπωση είναι η τεράστια μπάλα που φαίνεται από πολύ μακριά. Και ο μετρητής ενέργειας . Στο εσωτερικό υπάρχει ένας τεράστιος διάδρομος και αριστερά και δεξιά υπάρχουν πόρτες για να μπεις στο δωμάτιο που θέλεις . Εκεί πέρα πήγαμε σε τρία μέρη. Στο μουσείο τεχνολογίας , στον θόλο , και το καλύτερο στο τεχνοπάρκο θόλος βρίσκεται μέσα στην μεγάλη μπάλα και βλέπεις κάτι σαν ταινία .Το καλύτερο από όλα όπως είπα και πριν είναι το τεχνοπάρκο στο οποίο μας άφησαν ελεύθερους να τα δοκιμάσουμε όλα τα μηχανήματα .Αλλά αυτό νομίζω ότι δεν έπρεπε να το κάνουν , γιατί όλοι από τον ενθουσιασμό μας κάναμε σαν τρελοί  και τρέχαμε και φωνάζαμε . Και τελικά στο τέλος νομίζω ότι γίναμε λιγουλάκι ρεζίλι . Αυτή η εκδρομή ήταν τέλια για ένα σωρό λόγους για μένα. Για την τεχνολογία τους , για την δημιουργικότητά τους και τα πολλά χρήσιμα πράγματα  που μας έμαθαν . Ήταν μια πάρα πολύ φανταστική εκδρομή. Θα έδινα τα πάντα για να ξαναπάω.

Γιώργος Δομενικιώτης  ΣΤ3
Στις 22 Νοεμβρίου η έκτη τάξη επισκέφθηκε το πλανητάριο. Εκεί μπήκανε και είδανε μία 3Dταινία με δεινόσαυρους. Αυτό ξέπληξε τους περισσότερους μαθητές. Έπειτα βγήκανε έξω για να φάνε και να δούνε διάφορα πράγματα από τα μαγαζιά. Μετά πήγαμε  μέσα 3 χώρους εκεί είδαμε παλιά αυτοκίνητα , παιχνίδια που είχα όλα σχέση με την φυσική και μία έκθεση με ιστορικά πράγματα. Μετά κάτσαμε λίγο στο μουσείο με τα παιχνίδια για να παίξουμε , αργότερα πήγαμε έξω να μιλήσουμε , και να πηγαίνουμε μέσα και έξω από τα μαγαζιά για να αγοράζουμε διάφορα πράγματα. Στο τέλος μπήκαμε μέσα στο πλανητάριο και είδαμε μια μικρή ταινία για όλο των πλανήτη και κάτι το απίστευτο η οθόνη ήτανε επάνω και οι θέσεις ήτανε προς τα πίσω σαν κρεβάτια. Τέλος πάντων η εκδρομή ήτανε η πιο τέλεια.
Από την μαθήτρια Ευλαμπία Παρασκευαΐδου. ΣΤ΄3

© 2023 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΚΙ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΣΕΓΚΟΣ" · RSS · Δημιουργία ιστοσελλίδας Πηλιανίδης Γιώργος · Powered by SCH.gr
web counter