ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΝΕΣ

"ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΝΕΣ" είναι ο τίτλος που διαλέξαμε για την εφημερίδα μας, για να εκφράζει αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όταν την σχεδιάζαμε: Τη φωνή των παιδιών ενός Δημοτικού Σχολείου. Μπορεί να είναι μικρές οι φωνές μας, δεν θα είναι όμως καθόλου αδύναμες. Σκοπός μας είναι η εφημερίδα μας να βγει και έξω από τα πλαίσια του Σχολείου μας και να ασχοληθεί και με άλλα θέματα. Θέματα που θα αφορούν τη γειτονιά μας, αλλά και ολόκληρη την Ευκαρπία και, γιατί όχι, πολύ περισσότερους. Φιλοδοξία μας είναι αυτό το εφημεριδάκι, που ξεκίνησε με ελάχιστα μέσα, να γίνει ενδιαφέρον όχι μόνο για μας που το φτιάχνουμε και τους συμμαθητές μας, αλλά και για τους μεγάλους. Γι' αυτό θα φροντίζουμε κάθε φορά να το κάνουμε καλύτερο και να εμπλουτίζουμε τη θεματολογία του. Λίγη υπομονή, λοιπόν.

Η Συντακτική μας ομάδα αποτελείται, προς το παρόν, μόνο από τους μαθητές της Στ΄ τάξης, σύντομα όμως θα συμπεριλάβουμε σ' αυτήν και παιδιά από την Ε΄ έτσι ώστε αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια. Και, φυσικά, θα υπάρχουν πάντα και συνεργασίες από μαθητές των μικρότερων τάξεων του Σχολείου μας.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β΄

Μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας οι "ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΝΕΣ" επιστρέφουν. Αυτή τη φορά τη σύνταξη ανέλαβαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης με τη διάθεση να καθιερώσουν την εφημερίδα στο χώρο των σχολικών εντύπων. Η θεματολογία δεν έχει αλλάξει πολύ με τη διαφορά ότι αυτή τώρα τα πράγματα γίνονται πιο... "επαγγελματικά". Ελπίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει καλύτερη τύχη από την προηγούμενη.

Στην εφημερίδα μας περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν:

Η δακτυλογράφηση των κειμένων γίνεται από τους μαθητές που διαθέτουν υπολογιστές, αλλά και στον υπολογιστή του Σχολείου. Το "στήσιμο" και η σελιδοποίηση από τον δάσκαλο του Ολοήμερου, Γιάννη Ανδρεάδη. Οι "ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΝΕΣ" κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή σε 300 αντίτυπα, αλλά φιλοδοξούμε, σύντομα, να τα αυξήσουμε. Κάποια αποσπάσματα από την εφημερίδα μας θα μπορείτε να τα βλέπετε και σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από τις σελίδες μας.

Καλή ανάγνωση...

Τεύχος 2 (Δεκέμβριος 2000)

  1. Εκπαιδευτικές ειδήσεις
  2. Πρωτοχρονιάτικα έθιμα

Τεύχος 3 (Μάρτιος 2001)

  1. Η Τρύπα του Όζοντος
  2. Ζώα της Ελλάδας σε κίνδυνο

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β΄

Τεύχος 4 (Φεβρουάριος 2003)

  1. Αποκριά στην Ελλάδα
  2. Η ιστορία του καρναβαλιού
  3. Αποκριάτικα έθιμα και εκδηλώσεις - Κοζάνη

Κατασκευή ιστοσελίδας Γιάννης Ανδρεάδης
Copyright © 2000-2004